Eerste groep cursisten evenementhulpverleners opgeleid conform Veldnorm Evenementenzorg

Dagelijks worden vele vrijwilligers en zorgprofessionals ingezet als eerstehulpverlener op evenementen om de veiligheid van bezoekers en deelnemers te garanderen en zorg verlenen.

Diverse incidenten in het verleden hebben laten zien dat hulpverleners soms onbekwaam zijn. Er is daarom sterke behoefte aan duidelijkheid over bevoegdheden en kwaliteit van evenementenzorgverleners. De Veldnorm Evenementenzorg draagt bij aan de verbetering van kwaliteit van zorg door evenementzorgverlener (al dan niet BIG-geregistreerd) en de aanbieders van evenementenzorg. Daarnaast biedt de Veldnorm een referentiekader voor de overheid in het kader van toetsing en handhaving.

BZenV en Faber Hulpverlening zijn afgelopen maand gestart met het opleiden van evenementhulpverleners conform de Veldnorm Evenementenzorg. Volgende week leggen de cursisten het examen af.

De plannen liggen er om in september een tweede groep op te leiden. Meer info of geïnteresseerd om evenementenhulpverlener te worden? Mail: info@bzenv.nl

Deel dit bericht via:

Facebook
Twitter
LinkedIn